Bok & Geit, Herman van de Wijdeven

bok300 x_200Het liefdesverhaal van een jongen en een meisje is misschien nooit echt gebeurd. Maar in het Nederlandse dorpje Thorn had het heel gemakkelijk wel kunnen gebeuren. 


Dat vertelt ons het programmafoldertje bij de voorstelling Bok & Geit van theater PEG. Voorgenoemd productiehuis bewandelt nooit of te nimmer de platgetreden paden waar de meeste liefhebbersgezelschappen zich aan bezondigen, namelijk de platvloerse klucht of komedie die doorgaans moet zorgen voor de goed gevulde zaal. 
Neen deze mensen houden van toneel en wagen zich aan de wat moeilijkere stukken.
Om publiek zit men in theater PEG echter nooit verlegen. Weliswaar is hun zaaltje klein, maar zoals meestal, ook fijn. Bij een pintje en knabbeltje geniet je er steeds van verrassende stukken.

Deze keer werden we zelfs enigszins wat overdonderd, er waren haast meer spelers dan bezoekers. 

Toch wordt het liefdesverhaal maar gespeeld door twee spelers, de rest van het podium wordt gevuld door een heuse fanfare. Mogelijk hebben wij ons meer geamuseerd met de harmoniemuziek dan met de vertelling van het verhaal. In feite gaat het over een weerzien van twee mensen die vierendertig jaar geleden een oogje op elkaar hadden maar nooit de stap namen zich aan elkaar te binden. 

We hebben het reeds eerder gezegd, wij beleefden het stuk als een kort vertelselke. Het magere verhaaltje, is gebaseerd op de tv-documentaire Bokken en Geiten uit 1998 van Hans Heijnen. Mocht het gewoon op de bühne gezet zijn, zonder muzikanten, dan hadden wij een heel kort theateravondje meegemaakt. 

Maar door het ingenieuze idee van regisseur Luc Gijsbrechts en muzikale leider Maarten Perpet die zorgden voor de bijhorende toeters en bellen  keerden we toch nog blij gemutst huiswaarts. M.a.w. de PEG-ers kregen het toch maar weer eens voor mekaar ons een verrassende en leuke theaterervaring voor te schotelen.

Onze afsluiter: Een kort en leuk muzikaal tussendoortje.
(Swa Van de brul)
Gezien: 28-03-2009
Locatie: Theater PEG
Productie: Theater Peg
Info: www.peg.be

atv groot