Over ons

m P1030799
Theater PEG is al sinds zijn ontstaan gevestigd in de Seefhoek en dat is geen toeval; de stichters, die trouwens nog steeds Theater PEG leiden, zijn ook in deze buurt geboren en opgegroeid. Het was vroeger een bruisende arbeiderswijk, nu een smeltkroes van nationaliteiten en culturen. Mensen hebben soms het idee dat de buurt niet veilig is maar dat is een verkeerde voorstelling; in de meer dan 20 jaar dat zoveel medewerkers en toeschouwers ons theater bezochten is er nog niet één keer een incident voorgevallen...

Met vreugde stellen wij vast dat de laatste jaren ook weer jonge gezinnen de weg naar de Seefhoek hebben teruggevonden, de komst van park Spoor Noord is hier niet vreemd aan. Ook de nieuwe hogeschool, de nieuwe woontorens aan het park en het nieuwe Stuivenbergziekenhuis zullen ongetwijfeld de buurt nieuwe impulsen geven.

Wij kijken met ons theater mee uit naar de heropleving van onze wijk en hopen ook in de komende jaren verder te kunnen bijdragen aan het cultuuraanbod in Antwerpen Noord.